Üniversitemiz Öğrenci ve personelimize en iyi hizmeti sunabilmek, kaliteli yemek çıkarılmasını sağlamak, beslenme ile ilgili problemlerin çözümlenmesini ve denetlenmesini sağlamak, oluşabilecek sorun-şikâyetlere çözüm bulmak ve bunları uygulamak ve uygulatmak adına; Üniversitemiz bünyesinde çalışan Gıda Teknikeri tarafından günlük denetim ve kontroller yapılmaktadır.
Bu denetim ve kontroller yemek pişirme ve hazırlamada kullanılan hammadde ve malzemelerin alımından başlayıp, mutfakta çalışan personelin ve kullanılan malzemelerin hijyen ve temizliğini de kapsayarak servis bitimine kadar devam etmektedir. Pişirilen yemekler tat, görünüş, koku, kıvam bakımından uygun bulunmadığı takdirde yeni bir alternatif menü ile değiştirilmektedir. Pişirilen her yemekten, şahit numune alınmakta ve 72 saat saklanmaktadır. Mutfakta çalışan personelin düzenli olarak portör muayeneleri yapılmaktadır.
Yemeklerin hazırlanmasında kullanmış olduğumuz malzemeler,1.sınıf malzemeler olup, özenle, dikkatle ve titizlikle alınmaktadır. Hammadde alınan tedarikçi firmalar hijyen ve ürün güvenliği açısından, birimimiz personelleri tarafından denetlenmektedir. Özellikle tatlı-börek- alımlarından önce firmalar gezilmekte ve habersiz yapılan bu denetimlerde, glikoz şurubu, margarin kalitesi, temizliği, hijyen ve sanitasyon v.b durumlarına dikkat edilerek tutanaklar/değerlendirme formları hazırlanmakta ve malzeme alımlarına bu doğrultuda karar verilmektedir. Et ve tavuk eti helal gıda sertifikasına sahip firmalardan tedarik edilmektedir. Etler hayvanların veteriner raporları ve araç dezenfeksiyon raporları ile kabul edilmektedir.. Tüm malzemeler muayene edilerek, teknik şartnamelere uygunluğu kontrol edildikten sonra kabul edilmektedir.
Mutfak ve yemekhanelerimiz her ay, hizmet ve yeterlilik belgeleri olan bir firmanın sertifikalı elemanları tarafından ilaçlanmaktadır. Su arıtma sistemi, baskül, asansör ve mutfak malzemeleri bakımları düzenli olarak yetkili firmalar tarafından yapılmaktadır.
Mutfakta kullanılan kızartmalardan kalan sıvı yağlarımız, Bitkisel Atık Yağların Yönetmeliği’ne göre, sertifikalı firmalar tarafından mutfaklarımızdan, belirli dönemlerde alınmakta ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen formlarla da firmanın takip edilebilirliği sağlanmaktadır.
Tüm yemekhanelerimizde yemek satışlarının daha çağdaş ve güvenilir seviyede olması için “Yek Kart & Turnike Sistemi” uygulanmaktadır. Bu sistemde; öğrenci ve personelimiz kimlik kartlarına para yükleyip yemek ünitelerinin girişindeki turnikelere kartlarını okutarak yemek hizmetlerinden faydalanmaktadır. Üniversitemizde yemek ücretleri, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenmektedir.
Üniversitemizde, Üniversite Yönetim Kurulu Kararı ile ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerimizin bir kısmına, ücretsiz öğle yemeği yardımı yapılmaktadır. Ücretsiz öğle yemeği uygulaması bir eğitim yılı için geçerlidir ve her yıl başvuruların yenilenmesi gerekmektedir.